KURS W ZAKRESIE GASTRONOMII DLA PRACOWNIKÓW CATERINGU

Cel szkolenia:
pogłębienie wiedzy, doskonalenie umiejętności w zakresie profesjonalnej realizacji usług cateringowych

PROGRAM KURSU

Metodyka zajęć:

Wykłady, pokazy, warsztaty, ćwiczenia

Struktura organizacyjna

Zastawa, bielizna stołowa

Obsługa konsumenta
(rodzaje i formy serwisu)

Rodzaje imprez okolicznościowych

Wiedza kulinarna, właściwy dobór dań

Układanie jadłospisu stosownie do imprezy

Obsługa baru

Alkoholoznawstwo

Omówienie napoji alkoholowych i
bezalkoholowych

Sposoby podawania potraw

gastronom

Dokładana analiza dań: przekąski, dania główne, desery

Psychologia obsługi klienta

BHP i higiena pracy

Warsztaty i ćwiczenia

Obsługa konsumenta (rodzaje serwisów)

Nakrywanie stołów

Obsługa baru: technika wykonywania drinków alkoholowych i bezalkoholowych

Sporządzanie potraw

Serwowanie potraw

Układanie, dobór menu do potrzeb konsumenta

Dekorowanie stołów

Łączna ilość godzin: 50Cena: 1.300zł od osoby (egzamin, certyfikaty)

Warszawa, telefon: 605 610 202

Powrót na stronę główną:
www.firmoskop.pl/centrum

najlepsze polskie firmy firmy szkoleniowe